معرفی محصولات و خدمات نانویی حوزه کشاورزی در چهارمین همایش نانوفناوری در کشاورزی
1396-04-15

در حاشیه برگزاری چهارمین همایش نانوفناوری در کشاورزی نمایشگاهی از محصولات نانویی ساخته شده در حوزه کشاورزی برپا شد. شرکت‌های دانش‌پژوهان صنعت نانو، کاوش یاران فن پویا، گروه نانوغذاهای فراسودمند، شرکت پارسا پلیمر شریف، کمیته فناوری نانو وزارت بهداشت و گروه ترویج صنعتی فناوری نانو در کشاورزی و کارگروه‌های توسعه منابع انسانی و توسعه فناوری ستاد نانو به معرفی خدمات و محصولات خود پرداخته‌اند.

در ادامه گزارشی از  دستاوردها و برنامه‌‌های معرفی شده در این نمایشگاه آمده است:

شرکت کاوش یاران فن‌پویا با سه دستگاه که در حوزه صنایع غذایی، بهداشتی و گندزدایی کاربرد دارد در این نمایشگاه شرکت کرد.

سیستم Enhancedtech™ که دستگاهی برای تولید پلاسمای سرد است. با استفاده از پلاسمای سرد می‌توان محصولات کشاورزی و بذرها و جوانه‌های گیاهان را گندزدایی و باکتری‌زدایی کرد. همچنین افزودن پلاسما منجر به افزایش جوانه‌زنی و کاهش مدت زمان جوانه می‌شود.

سیستم Plasmatech دیگر دستگاه معرفی شده توسط شرکت کاوش‌یاران فن‌پویا در این نمایشگاه بود. این دستگاه علاوه‌بر کاربردهایی مانند گندزدایی و افزایش جوانه‌زنی، برای افزایش چاپ‌پذیری سطوح پلیمری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه، سیستمی کارآمد و پایدار برای تولید پلاسمای سرد است. با استفاده از این دستگاه میزان چسبندگی سطح مورد نظر بهتر می‌شود و کیفیت چاپ بهبود می‌رود.

دستگاه مولد اوزون به‌منظور تصفیه آب استخرها، کشتارگاه، دامداری‌ها و تصفیه فاضلاب مورد استاده قرار می‌گیرد. این دستگاه در ابعاد مختلف و برای فعالیت‌های تحقیقاتی کوچک و آزمایشگاهی بزرگ بسیار کاربرد دارد. این دستگاه با قیمتی بسیار کمتر از مشابه خارجی عرضه شده است.

شرکت دیگری که در این نمایشگاه حضور داشت شرکت پارسا پلیمر شریف بود. این شرکت تولیدکننده آمیزه‌های پلیمری دارای کاربرد در نایون‌های گلخانه‌ای است. زنجیره پلیمری نایلون‌های موجود در بازار بعد از مدتی در مقاله با نور خورشید از بین می‌روند. این شرکت با استفاده از نانومواد افزودنی‌ای تولید کرده است که جلوی تخریب مواد پلیمری موجود در نایلون را می‌گیرد.

غرفه ترویج صنعتی ستاد توسعه فناوری نانو نیز با معرفی محصولات مانند نانوپودر غیرسمی کشنده موش، کف‌پوش‌های مایع نانویی، نایلون زیست‌تخریب‌پذیر در این نمایشگاه حاضر شد.

نانوپودر غیرسمی کشنده موش، محصولی منحصر به فرد فاقد هرگونه سموم شیمیایی خطرناک برای انسان، محیط زیست، دام، طیور، خاک، گیاه و سایر جانداران بوده و مصرف کننده می تواند این نانوپودر را با اطمینان خاطر مورد استفاده قرار دهد.

پلاستیک‌های زیست‌تخریب‌پذیر دارای ویژگی‌هایی از جمله عمر مفید زیر ۵ سال، مصرف انرژی کمتر در فرآیند تولید، افزایش استحکام کششی نسبت به موارد مشابه است.

کف‌پوش‌های مایع نانویی محصول دیگری است که توسط این  گروه در معرض دید علاقمندان قرار گرفت. مایع بودن این کف‌پوش‌ها سبب می‌شود تا پس از نصب در محل موردنظر، سطحی یکپارچه و فاقد درز ایجاد کنند که آب‌بند و غیر جاذب است. همچنین، استحکام فشاری بسیار بالاتر آن‌ها نسبت به بتن و مقاومت شیمیایی مناسب آن‌ها از مزایای دیگر این محصولات است که استفاده از آن‌ها را در صنعت توجیه می‌کند.

شرکت دانش‌پژوهان صنعت نانو سامانه تولید کنسانتره پروتئینی آب‌پنیر با استفاده از فناوری غشاهای نانوساختار سرامیکی را در این نمایشگاه به علاقمندان معرفی کرد، در این فرآیند از سامانه ترکیبی (هیبریدی) میکروفیلتراسیون و اولترافیلتراسیون برای جداسازی و تخلیص پروتئین‌های ارزشمند آب‌پنیر استفاده شده است. این محصول در مکمل غذایی ورزشکاران و نوزادان و در ساخت داروها کاربرد دارد.